:

:

TV Most

clock

Februar 14, 2019   10:41

0

217

Priština spremila platformu za dijalog

Kosovski premijer Ramuš Haradinaja izjavio je, nakon novog sastanka sa Hašimom Tačijem i Kadrijem Veseljijem, da imaju gotov predlog platforme za dijalog sa Beogradom.

Na prepodnevnom sastanku u Prištini nije se razgovaralo o taksi, rekao je Ramuš Haradinaj koji nije želeo da komentariše najnovije nesuglasice među albanskim predstavnicima oko zahteva Amerike za povlačenje takse na srpske proizvode. Haradinaj je naglasio da je platforma konzistentan dokument principa i ciljeva koje Kosovo ima u ovom procesu i da proizilazi iz kosovskog ustava.

"Podržao sam platformu za dijalog. To je dobra garancija za Kosovo i parlament ima priliku da ide dalje sa puno sigurnosti u ovom procesu. DSK i Samoopredeljenje, čak i ako ne učestvuju direktno u delegaciji, mogu dati svoj doprinos drugim oblicima", rekao je Haradinaj.

Prištinski mediji prenose da se danas popodne očekuje da predlog platforme bude usvojen na sastanku pregovaračkog tima, a da sutra treba da bude dostavljen skupštini na razmatranje i usvajanje.

Izvor: RTS

prištinaharadinajplatforma
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva