:

:

TV Most

Foto: Radio Kontakt plus

clock

April 24, 2019   17:40

0

253

Priština: Sud zatražio meru jednomesečnog kućnog pritvora za 27 žena

Osnovni sud u Prištini je za tokom dva dana saslušao i zatražio izricanje mere jednomesečnog kućnog pritvora za ukupno 27 žena s Kosova, koje su u akciji privremenih prištinskih institucija, vraćene iz Sirije.

One se terete za krivično delo "Organizovanje i učešće u terorističkim grupama" i "Savezništvo ili učešće u stranoj vojsci ili policiji, u stranim paravojnim formacijama ili policijskim snagama, u grupnim organizacijama ili pojedinačno izvan teritorije Republike Kosovo", prenela je prištinska "Koha".

Jedna od povratnica iz Sirije priznala je, navodi se, da je njen muž primao mesečnu platu da bi učestvovao u sirijskom ratu. Planirano je da se ročište održi za još dve žene, ali je zbog njihovog zdravstvenog stanja saslušanje odloženo. Advokat Fatlume Sekiraka, nakon saslušanja je rekla da se protivi zahtevu za određivanje mere kućnog pritvora, što podrazumeva i redovno javljanje policiji. Prema njenim rečima, osumnjičene su se tokom suđenja, koje je bilo zatvoreno za medije, pokajale zbog odlaska u Siriju.

Suđenje povratnicama iz Sirije održano je juče i danas. Mera kućnog pritvora danas je zatrazena za 16 žena, a juče za njih 11. Zanimljivo je da su se sve one na sudu pojavile obučene u burke, široke haljine koje pokrivaju celo telo, što nije svojstveno albanskoj tradiciji.

Izvor: Танјуг

KiMpovratnici iz Sirijepritvor
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva