:

:

TV Most

clock

Oktobar 23, 2020   18:57

0

50

Priština traži da Beograd pusti na slobodu kosovske građane

Kosovsko ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore najoštrije je osudilo hapšenje građanina tzv. Kosova Agima Ðocaja u centralnoj Srbiji i zatražilo da se on, kao i Nezir Mehmetaj, hitno puste na slobodu.

U saopštenju tog ministarstva tvrdi se da su optužbe protiv njih neutemeljene, namerne i politički motivisane i pozivaju se Brisel i države Kvinte da se obrate vlastima u Beogradu, da, kako se navodi, "jednom zauvek zabrane takvu nezakonitu praksu neosnovanog pritvaranja kosovskih građana koji prolaze kroz teritoriju Srbije".

"Ministarstvo zahteva od Srbije hitno puštanje na slobodu Agima Đocaja i Nezira Mehmetaja, koji su nepravedno pritvoreni već deset meseci", navodi se u saopštenju.

Tvrdi se i da je takvo ponašanje u suprotnosti sa osnovnim ljudskim pravima, sporazumom o slobodnom kretanju postignutim u Briselu 2011. godine i potpuno suprotno duhu sporazuma o opredeljenjima Vašingtona za ekonomsku normalizaciju.

"Stara politika Srbije, koju vodi Vučić, i dalje je u suprotnosti sa svim evropskim vrednostima kojima teže i u suprotnosti su sa izjavama koje daju pred međunarodnom zajednicom o navodnoj ''posvećenosti i spremnosti'' ka procesu pune normalizacije odnosa sa Kosovom", dodaje se u saopštenju, koje prenosi Kosovo online.

Ministarstvo tvrdi da su ove akcije nastavak napora Beograda da sabotira Prištinu, "izdajući lažne poternice i manipulišući njihovim medijskim kanalima kroz stalnu rasističku propagandu".

"Imajući u vidu ove okolnosti, Ministarstvo spoljnih poslova ponavlja pozive građanima Kosova i sunarodnicima iz dijaspore da izbegavaju putovanja u Srbiju i kroz Srbiju, zbog rizika od zadržavanja i zbog politički motivisanih optužbi", zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?