:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Oktobar 14, 2019   8:06

0

263

"Priština zna da u fer utakmici ne može da pobedi"

Ove nedelje Beograd čeka nova diplomatska borba na sednici Generalne skupštine Interpola. Analitičar Dragomir Anđelković očekuje pobedu, ali upozorava na ono što će posle toga uslediti.

Borba protiv zahteva Prištine za prijem u Interpol traje još od prošlogodišnje Generalne Skupštine u Dubaiju, na kojoj je ovaj zahtev odbijen i u narednim danima biće još više intenzivirana.

Dragomir Anđelković, politički analitičar i direktor Centra za razvoj međjunarodne saradnje, smatra da su pozicije Beograda čvrste i da imamo dovoljno država uz sebe da sprečimo bilo kakvu provokaciju Prištine.

Međutim, ističe da je pitanje šta će posle toga proizaći. "Priština doživi poraz, a onda šikanira Srbe, pravi problem privredi, svete se", rekao je Anđelković.

Ističe da Priština zna da ne može da pobedi u fer utakmici, ali primenjuje, kaže, "talačku strategiju".

"Našu privredu i narod na KiM drže u situaciji da su uvek izloženi pritiscima. Srbija treba da se bori", poručuje Anđelković.

Anđelković ukazuje da Srbija posle diplomatske borbe, mora da razmišlja i o kontramerama.

Dodaje da mentori Prištine treba pozive na ukidanje takse da proprate i pritiscima.

Anđelković ističe razliku između pravog pritiska i simuliranja pritiska navodeći da Amerika koja se nosi sa Pekingom, sigurno može i sa daleko manjom Prištinom.

Izvor: RTS

KiMInterpolDragomir Anđelković
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva