:

:

TV Most

Foto: kosovapress

clock

Avgust 31, 2020   12:23

0

76

Prištinska delegacija otputovala u Vašington

Delegacija kosovske vlade otputovala je u Vašington na dijalog sa predstavnicima zvaničnog Beograda 4. eptembra na poziv izaslanika američkog predsednika Ričarda Grenela.

Delegaciju Prištine čine premijer Avdulah Hoti, dvojica potpredsednika vlade Driton Seljmanaj i Aljbuljena Baljaj-Haljimaj, ministar pravde Seljim Seljimi, ministarka spoljnih poslova Meljiza Haradinaj-Stubla, ministar infrastrukture, Arban Abraši, šef kabineta premijera Ardita Duši i koordinator za dijalog Skender Hiseni, potvrđeno je prištinskim medijima iz kosovske vlade.

U kosovskoj delegaciji nema predstavnika dve opozicione stranke Albanaca pokreta "Samoopredeljenje" i Demokratske partije, koje su odbile učešće u dijalogu.

Mediji u Prištini ukazuju da premijer nije pozvao na dijalog kosovskog predsednika Hašima Tačija i predsednicu parlamenta Vjosu Osmani, niti ih je konsultovao pred odlazak.

Najavljuju da će teme dijaloga 4. septembra biti povezane sa ekonomijom. Očekuju se projekti koji se odnose na auto-put do Niša, železnice do Albanije, priključivanje gasovoda iz Grčke i drugi koje cće podržati SAD. Takođe, očekuje se formiranje američke ekonomske zone.

Izvor: RTS

KiMdijalog Beograda i PrištineVašington
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva