:

:

TV Most

Foto: KFOR

clock

Maj 18, 2020   11:48

0

208

Prisustvo KFOR-a na severu Kosova je postojano

Misija koju predvodi NATO nastavlja da pruža efikasno prisustvo na celom Kosovu jer Kovid-19 nije ugrozio njenu sposobnost da sprovodi operacije.

Vojnici nastavljaju da patroliraju i da nadgledaju aktivnosti u severnoj oblasti Regionalne Komande Istok dok su Karabinjeri iz Međunarodne Specijalne Jedinice(MSU) na oprezu u Mitrovici, jednom od najvećih gradova u regionu koji je naseljen srpskom i albanskom zajednicom. 

Čak i tokom pandemije KOVID19 Italijanske Vojne Snage obezbeđuju 24-časovno dežurstvo na Ibarskom mostu dok svakodnevno patrole kreću iz Glavnog Štaba MSU iz Prištine i stižu u Mitrovicu gde obavljaju raznovrsne zadatke. Karabinjeri su poznato prisustvo građanima obe Mitrovice i severne i južne, pošto su prvi put raspoređeni u ovu oblast tokom 1999. godine na početku operacije koju je predvodio NATO, istakao je pukovnik Enio Simone, Komandant MSU podsećajući na dugotrajno zalaganje svoje jedinice na Kosovu. 

Koristeći svoje dugo i veliko iskustvo kao policijska snaga sa vojnim statusom u Italiji i u inostranstvu, posebno u Bosni i Hercegovini i na Kosovu, Karabinjeri su u stanju da izvedu razne zadatke koji uključuju doprinosu stanja na terenu, obaveštajne podatke o kriminalu i kontrole mase i nereda kao treća instanca reagovanja zajedno sa ostalim jedinicama KFOR-a. 

Aktivnosti MSU takođe obuhvataju direktnu pomoć porodicama kojima je to neophodno, koje se sprovode širom Kosova sa sredstvima država u bliskoj saradnji sa lokalnim sekcijama Crvenog Krsta.

Izvor: TV Most, Saopštenje

KFORKosovo
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva