:

:

TV Most

Foto: Ansambl

clock

Januar 31, 2019   22:52

0

653

Privreda i kultura Gračanice zajedno za Dragana Tripkovića iz Plemetine

U Gračanici je juče održana velika humanitarna akcija. Na Svetosavskom koncertu i Sajmu lokalnih srpskih privrednika prikupljena je pomoć za lečenje Dragan Tripkovića iz Plemetine. Inicijatori ove humanitarne akcije su nacionalni Ansambl narodnih igara i pesama Kosova i Metohije „Venac“ i Branimir Stojanović, državni sekretar Ministarstva privrede Vlade Republike Srbije.

Pokrovitelj koncerta je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

U organizaciju ove humanitarne akcije, koju je za koncert predvodio Ansambl “Venac“, a za Sajam lokalnih srpskih privrednika predvodila Regionalna razvojna agencija Kosova i Metohije, bili su uključeni i Privremeni organ grada Prištine sa sedištem u Gračanici, Dom kulture Gračanica i Javni gradski prevoz.

Na koncertu je učestvovalo preko 300 dece iz Venčevih pet škola folklora sa prostora centralnog Kosova, i gosti koncerta: KUD „Kosovka devojka“ iz Babinog mosta, KUD „Simonida“ iz „Gračanice“, KUD „Branko Medenica“ iz Ugljara i KUD „Slavuj“ iz Badovca.

Velika scena u Domu kulture u Gračanici sinoć je bila premala da primi preko 300 dece koju je Venac okupio. A bila je mala i sala za publiku koja broji 400 sedišta, pa je publika i stajala i sa radošću pratila koncert. Deca su na koncertu nesebično pokazala kolika je duša Kosova i Metohije, koliko radosti, života, pesme i igre ima u svima nama. Svaki njihov pokret, glas, osmeh i pogled bili su dodir čiste duše kosovske, duše koja je kroz vekove uvek bila na stubu patnje i stradanja, ali duše kojoj nikad nije bila ugašena iskra sreće, dobrote i ponosa, a ta iskra je bila u očima svakog deteta, iskra koja je postala plamen tradicije i postojanja.

Lokalni privrednici koji su učestvovali na ovom humanitarnom sajmu lokalnih srpskih privrednika su: Dobrotvorna organizacija Eparhije Raško-prizrenske „Majka devet Jugovića“, Vinarije Velike Hoče, Pržionica kafe „Trle“, Brendi Ko, Cvećara „Orhideja“, Udruženje pčelara „Nukleus“, Udruženje poslovnih žena „Avenija“, Godži Beri, Izrada dekorativnih korpica i cvetića „Ana“ i Diskoteka „Insomnija“.

Od prodaje karata za koncert prikupljeno je 126.800 dinara, od prodaje domaćih proizvoda lokalnih privrednika 132.240 dinara i od kolektiva Ansambla Venac 50.000 din.

Sav ukupan prihod u iznosu od 309.040 din predat je Draganu Tripkoviću iz Plemetine – opština Obilić, kome je neophodna transplatacija bubrega za koju je potrebno 65.000 evra.

Dragan nije mogao da dođe na koncert jer je tog dana bio na dijalizu i nije se osećao dobro nakon toga, ali je sutradan posetio Venac jer je hteo lično da se zahvali. Danas, 31.01.2019. sav ukupan iznos od 309.040 din predat je Draganu Tripkoviću u prostorijama Venca pri njegovoj poseti, i tom prilikom napravili zajedničku fotografiju. Dragan se zahvalio na podršci svim ljudima koji su učestvovali u humanitarnoj akciji za njega. U ime svih koji su učestvovali u humanitarnoj akciji poželeli smo mu što brže ozdravljenje, i obećali smo mu da ćemo nastaviti akciju prikupljanja donacija. Dragan je iz Plemetine – opština Obilić, oženjen je i otac dvoje dece. Njemu je neophodna transplatacija bubrega za koju je potrebno 65.000 evra. 

Izvor: TV Most, Ansamb

Dragan TripkovićGračanicaKiMhumanitarna akcija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva