:

:

TV Most

Foto: Ansambl

clock

Januar 31, 2019   22:52

0

438

Privreda i kultura Gračanice zajedno za Dragana Tripkovića iz Plemetine

U Gračanici je juče održana velika humanitarna akcija. Na Svetosavskom koncertu i Sajmu lokalnih srpskih privrednika prikupljena je pomoć za lečenje Dragan Tripkovića iz Plemetine. Inicijatori ove humanitarne akcije su nacionalni Ansambl narodnih igara i pesama Kosova i Metohije „Venac“ i Branimir Stojanović, državni sekretar Ministarstva privrede Vlade Republike Srbije.

Pokrovitelj koncerta je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

U organizaciju ove humanitarne akcije, koju je za koncert predvodio Ansambl “Venac“, a za Sajam lokalnih srpskih privrednika predvodila Regionalna razvojna agencija Kosova i Metohije, bili su uključeni i Privremeni organ grada Prištine sa sedištem u Gračanici, Dom kulture Gračanica i Javni gradski prevoz.

Na koncertu je učestvovalo preko 300 dece iz Venčevih pet škola folklora sa prostora centralnog Kosova, i gosti koncerta: KUD „Kosovka devojka“ iz Babinog mosta, KUD „Simonida“ iz „Gračanice“, KUD „Branko Medenica“ iz Ugljara i KUD „Slavuj“ iz Badovca.

Velika scena u Domu kulture u Gračanici sinoć je bila premala da primi preko 300 dece koju je Venac okupio. A bila je mala i sala za publiku koja broji 400 sedišta, pa je publika i stajala i sa radošću pratila koncert. Deca su na koncertu nesebično pokazala kolika je duša Kosova i Metohije, koliko radosti, života, pesme i igre ima u svima nama. Svaki njihov pokret, glas, osmeh i pogled bili su dodir čiste duše kosovske, duše koja je kroz vekove uvek bila na stubu patnje i stradanja, ali duše kojoj nikad nije bila ugašena iskra sreće, dobrote i ponosa, a ta iskra je bila u očima svakog deteta, iskra koja je postala plamen tradicije i postojanja.

Lokalni privrednici koji su učestvovali na ovom humanitarnom sajmu lokalnih srpskih privrednika su: Dobrotvorna organizacija Eparhije Raško-prizrenske „Majka devet Jugovića“, Vinarije Velike Hoče, Pržionica kafe „Trle“, Brendi Ko, Cvećara „Orhideja“, Udruženje pčelara „Nukleus“, Udruženje poslovnih žena „Avenija“, Godži Beri, Izrada dekorativnih korpica i cvetića „Ana“ i Diskoteka „Insomnija“.

Od prodaje karata za koncert prikupljeno je 126.800 dinara, od prodaje domaćih proizvoda lokalnih privrednika 132.240 dinara i od kolektiva Ansambla Venac 50.000 din.

Sav ukupan prihod u iznosu od 309.040 din predat je Draganu Tripkoviću iz Plemetine – opština Obilić, kome je neophodna transplatacija bubrega za koju je potrebno 65.000 evra.

Dragan nije mogao da dođe na koncert jer je tog dana bio na dijalizu i nije se osećao dobro nakon toga, ali je sutradan posetio Venac jer je hteo lično da se zahvali. Danas, 31.01.2019. sav ukupan iznos od 309.040 din predat je Draganu Tripkoviću u prostorijama Venca pri njegovoj poseti, i tom prilikom napravili zajedničku fotografiju. Dragan se zahvalio na podršci svim ljudima koji su učestvovali u humanitarnoj akciji za njega. U ime svih koji su učestvovali u humanitarnoj akciji poželeli smo mu što brže ozdravljenje, i obećali smo mu da ćemo nastaviti akciju prikupljanja donacija. Dragan je iz Plemetine – opština Obilić, oženjen je i otac dvoje dece. Njemu je neophodna transplatacija bubrega za koju je potrebno 65.000 evra. 

Izvor: TV Most, Ansamb

Dragan TripkovićGračanicaKiMhumanitarna akcija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?