:

:

TV Most

clock

Mart 06, 2019   13:28

0

197

Privrednici zadovoljni radom Privredne komore Srbije

Privrednici percipiraju Privrednu komoru Srbije (PKS) kao pouzdanog partnera koji ima autoritet da pred državom i nadležnim institucijama štiti i zastupa interese svojih članica, pokazalo je istraživanje PKS i Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ).

Prema rezultatima ankete rađene na uzorku 340 kompanija, skoro tri četvrtine ispitanika zadovoljno je radom PKS, više od polovine smatra da Komora ima autoritet da pred državom i nadležnim institucijama zastupa interese privrede, dok je 79 odsto anketiranih mišljenja da je dobro upoznato sa ulogom Komore u ovom procesu, što je za 24 odsto više nego u istraživanju 2017.

Predmet ankete bilo je praćenje zadovoljstva članova zastupanjem zajedničkih interesa, promocijom i povezivanjem privrede, kao i praćenje zadovoljstva korisnika uslugama koje Komora pruža, navodi se u saopštenju PKS.

Sa servisima nacionalne poslovne asocijacije upoznato je 74 odsto anketiranih, dok skoro 80 odsto velikih i srednjih privrednih subjekta koriste ove usluge PKS.

Rezultati su pokazali i da se 68 odsto ispitanika slaže sa tvrdnjom da PKS sveukupno ostavlja dobar utisak, 60 odsto smatra da su dobro ili u potpunosti informisani o radu, ali više od polovine privrednih subjekata nije upoznato sa razlikama u nadležnostima između PKS, Privredne komore Beograda, regionalnih komora i Privredne komore Vojvodine.

PKS je u saradnji sa GIZ-om izradila onlajn platformu za anketiranje članova i drugih zainteresovanih strana, a od 24. januara do 10. februara realizovano je ispitivanje zadovoljstva radom Komore.

Iz Komore poručuju da se prvi put u jedinstvenom komorskom sistemu radi na digitalizaciji i u domenu praćenja i merenja zadovoljstva korisnika, i da je prikupljeno više podataka od očekivanog, što ukazuje na kvalitet i efikasnost afirmacije onlajn komunikacije sa članstvom.

Prilikom odabira uzorka ispoštovani su kriterijumi - ravnomerna zastupljenost po veličini, sektoru, regionu, kao i po uključenosti u rad organa i tela PKS.

Izvor: Танјуг

PKSprivrednici
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva