:

:

TV Most

Foto: Opština Zvečan

clock

April 29, 2022   11:10

0

182

Privremeni organ opštine Zvečan donirao interno raseljenim porodicama opremu u vidu alata i mašina

Privremeni organ opštine Zvečan u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije, izvršio je javnu nabavku dobara, nabavka alata i mašina potrebnih za pomoć ekonomskom osnaživanju interno raseljenih porodica.

Interno raseljenim licima koja borave na teritorije opštine Zvečan, dodeljena je oprema u vidu alata i mašina. što će im umnogome poboljšati mogućnost za rad, zapošljavanje i stvaranje prihoda.

Osnovni cilj ove donacije je da se što više ljudi kroz ovakve grantove samozaposli, da jednostvano krenu od onoga što već imaju, kapacitete, znanje i iskustvo. Ako se možda već bave nekim poslom, da se bave ozbiljnije, da razmišljaju o formi poljoprivredne zadruge i preudzeća i da na taj način, udruženi uz ova bespovratna sredstva koja su dodeljena, obezbede svoje domaćinstvo.

Iz Privremenog organa poručuju da se u narednom periodu očekuje još sličnih aktivnosti i da će nastaviti sa pružanjem pomoći porodicama kroz različite programe podrške.

Predsenik Todosijević je dodao da je ovo još jedna u nizu akcija i da interno raseljene porodice znaju da je Privremeni organ opštine Zvečan i Kancelarija za Kosovo i Metohiju uvek uz njih.

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMZvečanKancelarija za KiMTodosijevićinterno raseljena licapomoć
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva