:

:

TV Most

clock

Maj 13, 2020   15:29

0

190

Privremeni organi opština Đakovica i Dečani se odrekli pomoći od 100 evra u korist države

Predsednici privremenih organa opština Đakovica i Dečani, Milenko Jovanović i Vuko Vuković saopštili su danas da se svi javni funkcioneri iz ove dve opštine koje je imenovala Vlada Srbije dobrovoljno odriču državne pomoći od po 100 evra, u korist države.

Jovanović i Vuković su istakli da je “odgovoran odnos javnih funkcionera kojima je država ukazala poverenje u ekonomski izuzetno delikatnom trenutku po celu državu – imperativ, te da je njihov gest najmanje što u aktuelnom ambijentu mogu da urade u korist uštede budžeta”.

“Predsednici i članovi privremenih organa opština Đakovica i Dečani se pridružuju kolegama sa Kosova i Metohije koji su doneli istovetne odluke kada je reč o opredeljenim sredstvima države na planu ublažavanja posledica građana Srbije prouzrokovanih pandemijom virusa korona. Naša je moralna i svaka druga obaveza da, svako sa svog nivoa i u skladu sa realnim resursima, da doprinos kako bi Srbija sa najmanjom mogućom štetom u ekonomskom smislu prebrodila novonastalu sitaciju generisanu globalnom pandemijom kakvu novija istorija sveta ne pamti ” – stoji u saopštenju koje potpisuju Jovanović i Vuković.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica, saopštenje

KiMĐakovicaDečanipomoć
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva