:

:

TV Most

clock

Januar 09, 2020   14:57

0

209

Prizren: Bivši direktor policije na saslušanju u vezi slučaja Dehari

U Generalnoj policijskoj upravi u Prizrenu u toku je saslušanje bivšeg regionalnog direktora policije u ovom gradu Nedžmija Krasnićija u vezi slučaja Astrita Deharija koji je pronađen mrtav u zatvorskoj ćeliji, a Krasnići je izjavio da je uzrok njegove smrti uzimanje lekova.

Krasnići je prošle godine podneo ostavku na mesto direktora policije u Prizrenu, a trenutno obavlja funkciju u Graničnoj policiji, piše KTV, prenosi Koha.

Poslanica PS Albulena Hadžiu otkrila je danas šokantnu vest o nestanku osobe iz sobe Astrita Deharija, Adonisa Gašija.

“Sinoć nas je portal kallxo.com obavestio da je nestala jedna osoba koja je bila u ćeliji sa našim aktivistom Astritom Deharijem. Nema sumnje da je ova vest bila šok za sve nas koji tražimo pravdu za Astrita. Nemamo informaciju da li je ta vest tačna, a ako jeste, pitam se šta institucje preduzimaju u vezi tog slučaja. Porodica, aktivisti i građani bi trebalo da budu obavešteni što pre”, napisala je Hadžiu na svom Fejsbuk profilu.

Osnovni sud u Prištini prvobitno je Gašija osudio na tri godine i 10 meseci zatvora zbog „pomaganja u izvršenju krivičnog dela teškog ubistva“.

Apelacioni sud je u maju prošle godine pooštrio kazne protiv optuženih, uključujući Adonisa Gašija, i kaznu mu povećao na osam godina zatvora.

Izvor: Radio KiM/Koha

KiMkosovska policijaslučaj Deharisaslušanje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva