:

:

TV Most

Foto: Kurir, screenshot

clock

Jul 06, 2019   8:55

0

254

Prljavi advokat Ejupija vođa hajke na Srbiju

Od kako je glavni optuženi za ubistvo 12 Srba kod Podujeva 2001, Fljorin Ejupi, doveden u vezu sa ubistvom Olivera Ivanovića, usledila je žestoka reakcija Prištine koja je dobila internacionalne razmere, piše "Blic".

Taj list navodi da je Ejupi, koji boravi na relaciji Nemačka-Albanija-Kosovo i ima dugačak i ozbiljan kriminalni dosije, prijavio nemačkoj policiji predsednika Srbije zbog navodno lažnih navoda o njegovoj umešanosti u ubistvo Ivanovića.

List podseća da je Ejupi, između ostalog, osuđen na 40 godina zatvora za bombaški napad na autobus "Niš ekspresa" kod Podujeva nakon čega ga je sud Unmika pod patronatom Euleksa oslobodio 2009. godine, kao i da je osumnjičen za ubistvo vojnika NATO i pripadnika KPS u martu 2004. godine.

"Blic" dodaje i da ima dobre kontakte sa kriminalnim krugovima, osima na Kosovu, i u Severnoj Makedoniji i Albaniji.

Advokat Mahmut Haljimi, koji je bio njegov branilac kada je protiv Ejupija 2006. podignuta optužnica za bombaški napad na autobus "Niš ekspresa" izjavio je da je Ejupi obavestio nemačku policiju da ga srpski mediji povezuju sa atentatom na Olivera Ivanovića, što, kako tvrdi, nema veze sa istinom.

List podseća i na neslavnu prošlost advokata koji je i na Kosovu i u Albaniji poznat po brojnim slučajevima vezanim za umešanost u korupciju.

Haljimi je prema pisanju Blica, rekao za Srbiju da je kriminalna država, a inače bio pod istragom u Albaniji zbog davanja mita, korupcije, dok je javno kao svedok u Hagu priznao da je potplaćivao za presude.

Jedan od poslednjih slučajeva kada je bio predmet istrage vezan je za slučaj navodne umešanosti sudije Euleksa Frančeska Florija u korupciju.

Izvor: Танјуг, Blic

KiMEjupiubistvo Olivera Ivanovića
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva