Proba male mature: Đaci danas onlajn rešavaju test iz matematike

:

:

TV Most

clock

April 23, 2020   9:19

0

54

Proba male mature: Đaci danas onlajn rešavaju test iz matematike

Osmaci danas polažu onlajn test iz matematike u okviru probe male mature. Test iz srpskog palagali su juče, a u petak-24. aprila rešavaće kombinovani test.

Tokom jučerašnjeg rešavanja testa iz srpskog bilo je poteškoća zbog opterećenja mreže, te će danas đaci test raditi u različito vreme po okruzima.

Prvi će startovati Vojvođani koji će zadatke rešavati u terminu od osam do 12 sati. Zatim će platformi „Moja učionica“ moći da pristupe đaci iz Beograda u terminu od 12 do 16 sati. Za ostatak Srbije predviđeno je da zadatke rešavaju od 16 do 21.30.

Svrha testiranja je da učenici steknu uvid da li su napredovali do očekivanih standarda postignuća u predmetima koji su obuhvaćeni završnim ispitom i da u odnosu na rezultate probnog završnog ispita, po potrebi, dodatnu pažnju posvete određenim oblastima u okviru pojedinih predmeta.

Povratnu informaciju o rezultatima testa učenik će moći da vidi nakon dvanaestočasovnog isteka vremena za rešavanje testa, kada će rešenja biti dostupna, a učenik će moći da im pristupi i analizira ih. 

Izvor: T a n j u g

mala maturamatematikaonlajn
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva