:

:

TV Most

Foto: ilustracija

clock

Jun 26, 2019   19:41

0

205

Proglašena vanredna situacija na delu opštine Palilula

Predsednik Gradske opštine Palilula, na predlog Štaba za vanredne situacije na teritoriji Gradske opštine Palilula od 24. juna, doneo je odluku o proglašenju vanredne situacije na delu teritorije te gradske opštine, i ona odmah stupa na snagu, objavljeno je na sajtu GO Palilula.

Vanredna situacija je proglašena na delu teritorije Gradske opštine Palilula i to u naselju Borča, Ovča, Krnjača, Kotež i Padinska Skela zbog elementarne nepogode.

Zadužuje se Štab za vanredne situacije na teritoriji Gradske opštine Palilula da bude u neprekidnom zasedanju, da organizuje obavljanje poslova shodno Zakonu o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju u vanrednim situacijama i da angažuje osposobljena pravna lica i druge organizacije u sistemu zaštite i spasavanja.

Pravna lica, nadležne službe, javna preduzeća i drugi, dužni su da sprovode Odluke koje će donositi štab za vanredne situacije radi sprovođenja mera zaštite i spasavanja ugroženog stanovništva, materijalnih i kulturnih dobara, životinja, a u cilju ublažavanja posledica elementarne nepogode, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Танјуг

Palilulavanredna situacija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva