:

:

TV Most

Foto: Gazeta express

clock

Mart 06, 2020   18:02

0

110

Program Kurtijeve Vlade do 2023 – ni pomena o obnovi avio linije do Beograda, železničkog saobraćaja

Prištinska vlada usvojila je danas program rada za period 2020-2023, u kojem su sadržani pristupi i principi, kao i osnovni prioriteti i inicijative aktuelne vlade, među kojima i deo posvećen dijalogu sa Beogradom.

Kako je prenela prištinska Gazeta Ekspres, u delu o dijalogu, precizirano je da će taj proces biti vođen uz posredovanje Evropske unije, bez pominjanja SAD.

Precizira se, piše Ekspres, da će se Priština uključiti u normalizaciju odnosa sa Beogradom kroz dijalog i uz, kako se navodi, principe reciprociteta.

Dijalog će se, stoji u programu, voditi o pitanjima "bilateralnih i dobrosusedskih odnosa, uključujući pitanje nestalih, ratne reparacije...".

Navodi se i da će biti obavljen pregled svih do sada potpisanih sporazuma sa Beogradom da bi se, kako kažu, analizirala njihova primena od Srbije.

Ekspres primećuje da se u programu vlade kosovskog premijera Aljbina Kurtija nijednom ne spominju sporazumi o obnovi avio, železničkog saobraćaja i putne infrastrukture, koji su potpisani uz posredovanje SAD.

Prištinska Koha piše da je program sadržan na 45 strana i bavi se odlukama za poboljšanje stanja na kosovskoj teritoriji u svim oblastima.

Prema usvojenom programu aktuelna vlada će se fokusirati na poboljšanje stanja u onim oblastima u kojima nema značajnog napretka:pravda; ekonomija i zaposlenost; obrazovanje; zdravlja; bezbednost, evropske integracije i ekologija.

Izvor: Танјуг

KiMKurtidijalog Beograda i Prištine
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva