:

:

TV Most

clock

Jun 17, 2022   17:51

0

164

Promocija knjige Gorana Uroševića "Svedoci Stradanja" održana u Šilovu

U kulturno-prosvetnom centru „Božidar Mitrović Šandor“ u Šilovu, u okviru Vidovdanskih svečanosti organizovana je promocija knjige Gorana Uroševića „ Svedoci Stradanja“.

Pred više od dvadesetak ljubitelja pisanih reči u maloj sali doma kulture u Šilovu na predstavljanju romana „ Svedoci Stradanja“ govorili su : recenzent Stanislav Kojić, lektor Dušanka Ilić,korektor Marko Jovanović , pisac i slikar Srećko Simić kao i sam autor. U ovom istorijsko-autobiografskom romanu Goran Urošević svedoči o jednom vremenu i daje retrospektivu događaja u rodnom Žitinju nadomak Klokota,dugu skoro jedan vek. Recenzent Stanislav Kojić kaže za RTV Puls, da je rado prihvatio pozi da učestvuje u stvaranju ovog književnog dela.

Autor romana kaže da je dugo godina imao motivaciju za pisanje, ali se osmelio da svoju prvu zbirku zavičajne poezije „Trojanački plamen“ objavi 2021. godine, a sada i ovom knjigom zavičajne proze pod nazivom „ Svedoci Stradanja“.

U okviru Vidovdanskih svečanosti u Šilovu biće organizovane još dve promocije knjiga: „Monografija Novo Brdo sa okolinom“ Stanislava Kojića kao i zbirka pesama „Postoji smisao“ Milice Stanojević.

Dvadeset drugog juna biće otvorena izložba slika, izbor Kosovke devojke, nastup škole folklora i etno grupe „KOS“. 23.juna biće održan koncert muzičke škole „Stevan Hristić“. Takođe je organizovano i duhovno veče kao i smotra folklora Kosovskog Pomoravlja. Pokrovitelj ove manifestacije je kancelarija za KIM, i privremeni organ opštine Gnjilane.

Izvor: RTV Puls; Foto: RTV Puls

KiMGoran UroševićSvedoci StradanjaŠilovo
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva