:

:

TV Most

clock

Februar 17, 2020   15:33

0

371

“Propalo je sve u šta su Albanci verovali”

Novinar Živojin Rakočević rekao je da je činjenica da je sve u šta su Albanci verovali propalo. “Ostala je prazna ljuštura koju sada svojom nacionalističkom, socijalno populističkom retorikom nastoje da ispune tu prazninu”, naglasio je Rakočević.

“Ništa se posebno nije dogodilo poslednjih godina. Ekonomija je nastvila da propada, fabrike ne rade, bilo kakva vrsta koraka ka drugim ljudima i integracija u ovaj prostor, sem prema Albancima, nije realizovana. Gradovi su propali i ogroman broj ljudi želi da pobegne odavde. Kosovo liči na čoveka koji je poželeo da nosi 300 kilograma, onda su mu stavili tih 300 kilograma, pao je, i danas živi pod tim teretom”, kazao je Rakočević.

Rakočević napominje da niko ne želi da “odustane od nezavinosti i krene ka međuzavisnoti”, ka nečemu što su prirodni evrposki procesi.

“Nemojte ići protv onoga što je neprirodno, jer se obično takva vrsta nacionaliozma završi propašću i slomom sistema”, poručuje Rakočević.

Samoproglašeno Kosovo danas slavi 12 godina jednostrano proglašene nezavisnosti.

Na vanrednoj svečanoj sednici kosovskog parlamenta, 17. februara 2008. godine je usvojena Deklaracija o nezavisnosti Kosova, koju je obrazložio tadašnji kosovski premijer Hašim Tači.

Izvor: Radio KiM

KiMŽivojin Rakočević
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva