:

:

TV Most

clock

Septembar 18, 2021   20:14

0

115

Protest antivaksera i antiglobalista u Beogradu, kordoni policije na više punktova

U Beogradu se održava protest antiglobalista i protivnika kovid propusnica, kao i vakcinacije protiv koronavirusa.

Demonstranti su se okupili na Trgu republike oko 17.30, u vreme dok se nedaleko od te lokacije održavala šetnja u okviru Parade ponosa.

Na protestu su brojne organizacije - Antiglobalisti Srbije, Lekari i roditelji za nauku i etiku, Pokret srpske sabornosti, Pokret otete bebe - promena sistema. 

Sa Trgu republike su krenuli u protestnu šetnju, a iza zgrade Predsedništva, na Terazijama, zapaljene su baklje.

Sa govornice postavljene na kamionu su poručili da su protiv kovid propusnica, maski, vakcinacije, da se "gnušaju" Parade ponosa. Pevali su "Oj, Kosovo, Kosovo".

Istakli su zastave Srbije i različitih pokreta, pojedini nose ikone, a razvili su i transparent "Sloga biće poraz vragu".

Okupljeni su oko 19.30 krenuli niz Terazije ka ulici Kralja Milana. Kako javlja reporter RTS-a sa lica mesta, uputili su se ka zgradi Vlade Srbije. 

 Grupa demonstranata pokušala je da se popne uz Nemanjinu ulicu, ali im kordon policije nije dozvolio da prođu.

Zatim su se okrenuli i spustili niz Nemanjinu ulicu do spomenika Stefanu Nemanji, gde su raširili transparente i zastave. U jednom trenutku učesnici protesta zaigrali su užičko kolo oko spomenika.

Grupa demonstranata jajima je gađala kordon policije u Nemanjinoj ulici, kod nekadašnje zgrade Generalštaba. 

Ministar policije Aleksandar Vulin na kratko je obišao policijski kordon u Nemanjinoj ulici, koji onemogućava demonstrante da se uz Nemanjinu ulicu popnu do parka Manjež, gde su okupljeni učesnici Prajda.

Vulin se nije obraćao medijima. 

Kordoni policije za razbijanje demonstrancija na više punktova u Beogradu – kod Beograđanke, u Resavskoj ulici, u Nemanjinoj kod nekadašnje zgrade Generalštaba.

Izvor: RTS

antivakseriprotest
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva