:

:

TV Most

clock

April 03, 2024   16:46

0

34

Protest Izraelaca koji traže oslobađanje talaca,razmazali žutu boju u Knesetu

Grupa Izraelaca koja traži od izraelske vlade da se više angažuje da bi se oslobodili taoci koje drži Hamas, protestovala je u Knesetu, a pojedini od njih su razmazali boju na staklenoj pregradi između galerije za posetioce i plenuma.

Demonstranti su uzvikivali poslanicima "Sada! Odmah!" misleći na hitno oslobađanje talaca dok ih je obezbeđenje izvodilo iz parlamenta nakon što su razmazali žutu boju, preneo je Rojters.

Protest u Knesetu je usledio nakon trodnevnih antivladinih demonstracija u Jerusalimu kada su desetine hiljada ljudi izašle na ulice, pozivajući na veće angažovanje izraelskih vlasti da bi se oslobodili taoci i tražeći ostavku vlade na čelu sa premijerom Benjaminom Netanijahuom.

Od 253 taoca koje je Hamas oteo na jugu Izraela 7. oktobra, njih 134 i dalje je zatočeno.

Izraelski zvaničnici su proglasili 35 talaca za mrtve, a rodbina i prijatelji su zabrinuti za sudbinu preostalih.

Katar i Egipat posreduju da bi se postigao dogovor o prekidu vatre u Pojasu Gaze i obezbedilo dostavljanje humanitarne pomoći Palestincima i oslobađanje bar nekih od talaca.

Hamas je, međutim, zahtevao da svaki dogovor mora da uključuje postizanje prekida rata, dok Izrael insistira da će nastaviti ofanzivu dok ne uništi tu palestinsku militantnu grupu.

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g/AP, ilustracija

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva