:

:

TV Most

clock

Mart 08, 2021   14:34

0

356

Protest u Pasjanu: Vučiću, zaustavi zapošlavanje preko veze

Nezadovoljni načinom izbora kandidata za radno mesto „medicinski tehničar“ u Zdravstvenom centru Gnjilane, danas su ponovo protestovali ispred bolnice u Pasjanu.

Traže da se konkurs koje je raspisalo Ministarstvo zdravlja Srbije prošle godine poništi i da se sprovede nova selekcija prijavljenih. Istovremeno, traže da se utvrdi odgovornost onih koji su, kako tvrde, nezakonito utvrdili listu izabranih kandidata i da se adekvatno kazne.

Na protestu se pojavilo oko 40 građana, duplo više nego u petak kada je održan prvi protest.

„Već 16 godina sam na birou rada. Živim ovde i ne nameravam da odem, ali sam protiv nepotizma. Iz moje novobrdske opštine svi su primljeno preko rodbinske veze“, kaže Srećko Perić iz Novog Brda. 

I Dragana Popović iz Donje Budrige je nezadovoljna.

„Tri puta sam bila na razgovoru kod direktora Zdravstvenog centra i ništa. Deset godina čekam na posao. Imam sve kvalifikacije, dve godine sam volontirala i jednu stažirala, a primljeni su kandidati i sa ekonomskom školom“, tvrdi Dragana.

Jedna od nezadovoljnih, Tanja Stanković iz Šilova, kaže da joj nije bilo dozvoljeno da preda žalbu na izbor kandidata na prijavnici Zdravstvenog  centra Gnjilane, nego da je bila prinuđena da je ostavi šalteru.

„Ja čekam 20 godina na posao. Udata sam ovde i želim da znam zašto ja nemam pravo da radim“, kaže Tanja. 

Nezadovoljni građani zato su odlučili da pišu direktno predsedniku  Srbije Aleksandru Vučiću i od njega lično zatraže da im pomogne u borbi protiv nepotizma prilikom zapošljavanja i poništi konkurs. Zahtev je upućen i Kancelariji za Kosovo i Metohiju.

„Molimo predsednika Republike Srbije i Kancelariju za KiM da zaustave ovaj nepotizam jer su na konkursu prošli i rodbina i prijatelji direktora ZC Gnjilane“, tvrdi Stanković.

U prethodnoj izjavi za Radio Televiziju Puls, direktor Zdravstvenog centra Gnjilane Zoran Perić  kazao je da nikakvih neregularnosti nije bilo, da se javilo 195 kandidata od kojih su gotovo svi ispunjavali uslove predviđene konkursom, te je morala da se vrši dodatna selekcija, pri čemu su u obzir uzimani i kandidati iz socijalno ugroženih porodica, kao i mladi.

Izvor: RTV Puls

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva