:

:

TV Most

clock

Jun 19, 2022   9:01

0

150

Protest VMRO-DPMNE u Skoplju: Cilj nam je rušenje SDSM-a

Desetine hiljada pristalica opozicionog VMRO-DPMNE i njihovih koalicionih partnera protestovali su u Skoplju i zatražili održavanje vanrednih parlamentarnih izbora. Cilj je pobediti i kazniti vladajući SDSM, poručio je lider stranke Hristijan Mickoski i najavio da će se borba nastaviti svuda – u parlamentu, na ulicama, u gradovima i selima.

Opozicioni VMRO-DPMNE održao je protest u Skoplju ispred zgrade Vlade, prenosi Telma.

Desetine hiljada pristalica VMRO-DPMNE i njihovih koalicionih partnera zatražili su održavanje vanrednih parlamentarnih izbora, pošto je to, kažu, jedno rešenje za ekonomsku i političku krizu u koju zemlju vode vladajući SDSM i DUI.

Lider stranke Hristijan Mickoski poručio je u obraćanju okupljenima da promena mora biti i da će se borba nastaviti svuda - u parlamentu, na ulicama, u gradovima i selima.

"Naš veliki cilj je da pobedimo i kaznimo socijaldemokrate i njihovu nepromišljenu, zločinačku i izdajničku vlast", poručio je Mickoski.

Pozivajući na vanredne izbore, rekao je da bi alternativa njihovoj pobedi na biralištima bio gubitak zemlje. 

"Ili ćemo se boriti i pobediti ili će Makedonije nestati. Imamo li izbora", rekao je Mickoski.

Mickoski je kritikovao premijera Dimitra Kovačevskog i Vladu što su, kaže, ćutali o najnovijem predlogu Francuske da se zahtevi Sofije, poput uvrštavanja bugarske manjine u ustav Severne Makedonije, uključe u pregovarački proces Skoplja i Evropske unije.

"Da budemo jasni, to nije ništa drugo do kapitulacija bez odlaganja, ono što bi se moglo nazvati bugarizacijom Makedonije na rate ili diplomatskim nokautom", rekao je Mickoski.

Izvor: RTS, BALKANINSIGHT.COM, TELMA

Severna MakedonijaVMRO-DPMNEprotest
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva