:

:

TV Most

Foto: ePančevo

clock

Mart 26, 2020   14:14

0

216

Protest zbog migranata u Čardaku, Komesarijat odustao

Stotinak meštana Deliblata danas je blokiralo put ka naselju Čardak nezadovoljno odlukom da se u ovom specijalnom rezvatu prirode pod prvim stepenom zaštine i o školskom rekreativnom centru, formira privremeni centar za migrante, a kako je T a n j u g u  rekao komesar za izbeglice Vladimir Cucić odluka je promenjena i na Čardaku neće biti centra za migrante.

Put ka Čardaku bio blokiran sa nekoliko traktora, a meštani pod zaštitnim maskama zbog koronavirusa tražili su da se preispita odluka da Čardak postane migrantski centar, i da je ako je to potrebno u tom rekreativnom centru na obodu Deliblatske pešcare budu smeštani građani Srbije.

Predsednica opštine Kovin Sanja Petrović došla je na ovaj skup kako bi, kako je rekla, umirila sugrađane dok se ne oglase nadležni i dok ne preispitaju svoju odluku o migrantima na Čardaku.

" Opština Kovin nema nikakve ingerencije nad Čardakom iako je on na našoj teritoriji, radi se Upravo iz razloga što su glavni posetioci deca, sportisti i naši sugrađani koji vrlo često na Čardaku provode slobodno vreme", objasnila je ona.

Dodala je i da je na skupu prisutna jer je zabrinuta za zdravlje sugrađana jer je ono u ovom momentu najpreče.

" Ja se nadam da će Čardak biti lokalitet koji će u smeštajnom kapacitetu biti opremljen tako da će se ovde lečiti, odnosno biti stacionirani naši sugrađani koji ne daj Bože budu oboleli od koronavirusa", rekla je ona.

Njeno mšljenje deli i turistički radnik iz Deliblata Petar Stamenović, koji navodi da bi u doba pandemije koronavirusa pametnije bilo da tu u karantinu "budu naši ljudi, koji su ili oboleleli ili se vraćaju iz inostranstva”, rekao je on uz bojazan da bi cenatar za migrante "upropastilo mesto gde ljudi u velikom broju dolaze na vikend,deca se igraju".

On je ocenio da bi dovođenje migranata bila katastrofa za turizam i za privredu.

Na primedbu da su u vanrednom stanju zabranjena okupljana Stamenović odgovara da oni na ovom protestu nose maske, i da se trude da drže mejusobnu razdaljinu od metar i po.

Meštani Deliblata Aleksandar Ivačković i Bojan Tadić su se okupili jer su zabrnuti za bezbednost ako migranti budu na Čardaku koji je sređen pre nekoliko godina i da se radi se na tome da se još više sredstava uloži na Čardaku, a smatraju da bi bila šteta da migranti sada tu dođu.

Izvor: T a n j u g

ČardakDeliblatomigrantiprotest
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva