:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

Mart 01, 2021   19:31

0

77

Protesti u Gračanici se nastavljaju, odgovor suda po prijemu svih žalbi

Grupa omladinaca, kao i roditelja mladića koji su pritvoreni zbog tuče u Lapljem Selu i večeras se okupila ispred stanice policije u Gračanici protestujući i tražeći ukidanje ili ublažavanje prestrogih kazni za sedmoricu mladića koji su učestvovali ili bili svedoci tuče. Okupljeni su nosili transparente i skandirali “Nećemo politiku”, “Pustite nam braću” i tražili pravdu za mladiće.

Advokat Jovana Filipović, pravni zastupnik I.M., pored toga što je branilac optuženog u ovom slučaju, najavljuje da je protiv N.R. podneta krivična prijava zbog nanošenja telesnih povreda I.M., koji je bio u bolnici, koji je imao određene povrede glave zadobijene od strane N.R. i koji nije pružao otpor.

“I.M. nije u postupku pred sudom u Gračanici, već je u postupku pred sudom u Prištini. Njegov slučaj je izdvojen. Iako se tuča dogodila 22. februara, mi smo tek danas saznali da je I.M. osumnjičeno lice. Danas smo više puta pokušavali da stupimo u kontakt sa istražnim policajcem u ovom predmetu. Uspeli smo nakon više pokušaja da razgovaramo i obavestili da I.M. stižu preteće poruke na Instagramu, za sada ne možemo sigurno da tvrdimo od koga. I. M. je lice koje nije učestvovalo u ovoj tuči i u nanošenju povreda Nikoli Rašiću, tako da nema odgovornost prema tim povredama. N.R. je prvi udario I.M. , koji je držao ruke u džepovima. Nadam se da će tužilaštvo i organi gonjenja jednaku pažnju da posvete u obe krivične prijave i da se dođe do jednog pravnog rasvetljenja slučaja, da slučaj ne dobije političku konotaciju, kao do sada”,  kaže Jovana Filipović.

Ona naglašava da moramo da se baziramo na tužilaštvo i sud, a ne na političke prepirke. Kolika je čija krivica utvrdiće nadležni organi, a ne političke partije, kaže Filipović.

“ Kako saznajem iz suda u Prištini, još uvek nisu pristigle sve žalbe u ovom postupku. Tužbe stižu najpre u Osnovni sud, a onda se prosleđuju Apelacionom, međutim od strane nekih branilaca tužbe još uvek nisu pristigle Osnovnom sudu. Moguće je da su neke žalbe poslate putem pošte pa da zbog toga još uvek nisu pristigle. Predmet je i dalje pred sudom u Gračanici, tek po prosleđivanju Apelacionom sudu, sud može da donese svoju odluku”, objašnjava advokat Jovana Filipović.

Protesti povodom zatvaranja mladića i dalje će biti nastavljeni.

Izvor: RTV Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva