:

:

TV Most

Foto: Ministarstvo odbrane

clock

Septembar 30, 2022   20:25

0

170

Provera obučenosti vojnika na služenju vojnog roka

U Centru za obuku kopnene vojske u Požarevcu ove nedelje je realizovana provera obučenosti vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „jun 2022“ kojima prvi period obučavanja traje četiri meseca.

Proveri su pristupili nišandžije na tenku M-84 i borbenom vozilu pešadije M-80A i izviđači, kojima zbog prirode vojničkih dužnosti za koje se osposobljavaju individualna specijalistička obuka traje dve nedelje duže, kako bi uspešno savladali sve programom predviđene sadržaje.

Vojnici su tokom dvodnevnog ispita osposobljenosti rešavali raznovrsne taktičke zadatke i praktično pokazali stečena znanja i veštine u rukovanju naoružanjem roda i poznavanju sredstava i opreme oklopnih, odnosno izviđačkih jedinica Vojske Srbije.

Postignuti odlični i vrlodobri rezultati govore da je obuka dobro planirana i izvedena i da su vojnici u potpunosti dostigli zahtevane standarde obučenosti za izvršavanje zadataka u okviru svojih specijalnosti.

U nastavku sledi kolektivna obuka izviđača i nišandžija u jedinicima Vojske Srbije, gde će biti u prilici da nadograde stečena znanja i aktivno učestvuju u realizaciji svakodnevnih zadataka.

Izvor: T a n j u g; Foto: Ministarstvo odbrane

Vojska SrbijeMInistarstvo odbrane
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva