:

:

TV Most

clock

Novembar 29, 2019   23:04

0

199

Prva nagrada "Grafesta" za Katarinu Marinković i Sanju Đokić

Dodelom nagrada autorima najboljih dokumentarnih ostvarenja, u Gračanici je večeras završen osmi Festival dokumentarnog filma i televizijskih formi „Grafest“.

Dokumentarni film "Selo moje Ugljare", autorki Katarine Marinković i Sanje Đokić iz "Nju Pres" produkcije, najbolje je dokumentarno ostvarenje ovogodišnjeg "Grafesta". 

Druga nagrada pripala je Žarku Joksimoviću za film "Prizrenska rapsodija" u produkciji RTK 2, dok je Ivаnu Vučkoviću iz Leposavića dodeljena treća nagrada za ostvarenje "Priča o nestajanju".

Za slojevite i kritički prikazane složene okolnosti koje prete dramatičnim promenama etničke strukture sela Ugljare, kao paradigme neprestanog iseljavanja Srba sa Kosova, televizijska forma "Selo moje Ugljare" osvojila je najviše glasova žirija.

Prva nagrada je za dve mlade autorke bila je veliko iznenađenje.

Žiri ovogodišnjeg „Grafesta“ činili su dokumentaristi Zoran i Svetlana Popović, novinar i publicista Đorđe Jevtić, novinarka Ivana Vanovac i selektorka takmičarskog dela programa Nevena Matović.

Ostvarenja sa osmog Festivala dokumentarnog filma i televizijskih formi "Grafest", pored publike u Gračanici, ove godine mogli su da vide i zainteresovani u Severnoj Mitrovici i Šilovu.

Izvor: Kosovo Onlajn

GrafestGračanicanagrade
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva