:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Avgust 19, 2019   8:57

0

320

Prva vozila na auto-putu "Miloš Veliki", građani zadovoljni

Autoputem "Miloš Veliki" od Obrenovca do Ljiga, koji je svečano otvorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, saobraćaju prva vozila. Novi autoput je sinoć oko 22 sata otvoren za redovan saobraćaj, rekli su T a n j u g u  radnici Puteva Srbije na naplatnoj rampi "Obranovac".

 

Inače, putarina na novootvorenoj deonici naplaćivaće se od septembra. Vozila iz Beograda mogu da se uključe na autoput kod Mislođina, do kojeg se stiže putem pored Ade Ciganlije ka Obrenovcu, kao i obilaznicom preko Ostružničke petlje.

Vozači koji su među prvima isporbali novi auto-put "Miloš Veliki" od Obrenovca do Ljiga kažu da je auto-put odličan i da će ga stalno koristiti umesto Ibarske magistrale.

Toplica Stevanović, trgovački putnik iz Surčina, rekao je Tanjugu da je krenuo poslom za Valjevo i da je osećaj fantastičan.

"Idem često idem ovim pravcem. Fantastično, od sada ću samo autoputem", kaže Stevanović.

Života Živković, koji se kamionetom uputio ka Takovu, takođe kaže da je auto-put fantastičan.

"Put je fenomanalan, baš veliki, baš Miloš Veliki", rekao je on.

Radomir Sarić ističe da auto-put lepo izgleda i da je zadovoljan vožnjom.

Vozač koji se predstavio kao Pantelija je rekao da je novi autoput super i da očekuje da od Beograda do Čačka stigne za oko sat vremena i onda da nastavi put do Zlatibora.

Novi autoput od Obrenovca do Ljiga dužine je 62,7 kilometara, a čine ga tri deonice: Obrenovac-Ub dužine 26,23 kilometara, Ub-Lajkovac dužine 12,5 kilometara, gde se zbog lošeg kvaliteta prilikom prvobitne izgradnje deo u ukupnoj dužini od 2,5 km morao sanirati i Lajkovac-Ljig dužine 23,98 kilometara.

Tako je sa deonicom Ljig-Preljina, koja je ranije otvorena, u saobraćaju 103,06 km autoputa E-763 Beograd - Južni Jadran.

Deonica Obrenovac-Ljig je projektovana za brzine od 130 km na sat, širine je 28,4 metra s brzom, srednjom i zaustavnom trakom i čine je 42 mosta i nadvožnjaka, gde je najduži most dugačak preko 580 metara, a na njoj je bezbednosti radi i oko 200 kilometara odbojne ograde.

Trasa autoputa E-763 predstavlja krak Transevropske magistrale koja povezuje njen osnovni pravac od Gdanjska do Atine i Istanbula sa Jadranskim morem i lukom Bar.

Izvor: T a n j u g

auto-put
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva