:

:

TV Most

clock

Novembar 13, 2019   10:41

0

90

Prvi koncert klasične muzike u Klokotu

Povodom 40 godina od osnivanja Muzičke škole „Stevan Hristić“ Stanišor – Gnjilane najmlađi učenici isturenih odeljenja ove škole u Vrbovcu i Partešu održali su juče koncert u Domu kulture u Klokotu kojem je prisustvovalo više stotina dece i njihovi roditelji.

U programu su učestovali osnovci izvodeći poznata dela klasične muzike na klaviru, harmonici i gitari. 

Direktor Muzičke škole „Stevan Hristić“ Ivan Jovanović kaže za RTV Puls da je interesovanje za muzičko obrazovanje dece u Kosovskom Pomoravlju sve veće, pa je i konkurencija za upis sve teža. „Ovo je jedna od retkih škola gde se svake godine broj učenika povećava, što podrazumeva i veću odgovornost nastavnog kadra“, rekao je Jovanović.

Domaćin koncerta, gradonačelnik Klokota Božidar Dejanović, ponosan je što je po prvi put ovakav koncert klasične muzike održan u toj opštini i obećao finansijsku pomoć za proširenje kapaciteta škole.

Nedavno su u Klokotu i Partešu otvorena isturena odeljenja Muzičke škole „Stevan Hristić“ za učenike osnovnih škola, a interesovanje malih umetnika i njihovih roditelja je veliko. Zbog toga su isturena odeljenja otvorena i u selima Korminjane i Berivojce, takođe u Kosovskom Pomoravlju. 

Muzička škola „Stevan Hristić“ osnovana je 1979. godine u Gnjilanu, a posle oružanih sukoba, nakon  kratke pauze od četiri godine, premeštena je u selo Stanišor. Trenutno broji 500 učenika osnovnih i srednjih škola.

Izvor: RTV Puls

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva