:

:

TV Most

clock

Januar 28, 2020   9:49

0

223

PS i DSK danas nastavljaju sastanak uz ambasadore Kvinte i predstavnike EU u Prištini

Ostalo je još nedelju dana do isteka roka da Aljbin Kurti predstavi Skupštini novi kabinet, a još nema koalicionog sporazuma između Pokreta Samoopredeljenje i Demokratskog saveza Kosova. 

 

Samoopredeljenje je sinoć saopštilo da se razgovori sa Demokratskim savezom Kosova nastavljaju danas, uz prisustvo ambasadora zemalja Kvinte i predstavnika EU na Kosovu, dok su iz DSK poručili da su na sinoćnjem sastanku ponovo izneli svoj stav, a to je jednaka raspodela pozicija.

Prištinski Ljajmi piše da stranka Ise Mustafe nije razmatrala druge ponude koje su DSK stigle od Samoopredeljenja, a odnose se na preuzimanja ministarstva ili povećanja ukupnog broja ministarstava.

Potpredsednik DSK Ljutfi Haziri rekao je da su se od početka saglasili da mesto premijera treba da pripadne pobedniku izbora od 6. oktobra Pokretu Samoopredeljenje i Aljbinu Kurtiju, a da drugoj stranci pripada položaj predsednika parlamenta i da je sve ispunjeno, pa sada ostaje ustavna uloga podele odgovornosti.

Izvori Kohe kažu da je DSK u početku imao otpor da se uključi Kvinta u pregovore između subjekta koji žele da postignu koaliciju.

Izvori tog dnevnika takođe rekli da je angažovanje ambasadora traženo zbog međusobnog nepoverenja i razloga koji bi mogli nastati u slučaju neuspeha sporazuma, "što je verovatnije da će se dogoditi".

Izvor: Kosovo Onlajn

SamoopredeljenjeDSKKosovoVlada Kosovaambasadori Kvinte
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva