:

:

TV Most

Foto: CBC

clock

April 01, 2019   10:47

0

271

Pucnjava u Karakasu, Maduro objavio plan štednje

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro objavio je tridesetodnevni plan štednje električne energije zbog nestanaka struje širom zemlje, javlja AP.

Istovremeno, kako prenosi Tas, list "Nasional" objavio je da je dvoje ljudi primljeno u bolnicu s ranama od vatrenog oružja, pošto su naoružane osobe u civilnoj odeći otvorile vatru na učesnike u antivladinom protestu u kvartu Libertador u prestonici Karakasu.

Ruska agencija navodi da se na fotografijama sa mesta napada vide dvojica muškaraca, od kojih jedan nosi nešto što podseća na pušku, a drugi pištolj. 

Venecuelanski dnevnik je za nasilje optužio nezvanične organizacije građana poznate pod zajedničkim nazivom "Kolektivo" koji pruža podršku aktuelnoj vladi u Karakasu.

U prestonici i drugim gradovima juče su održani protesti zbog dugotrajnih nestanaka struje.

AP prenosi da je venecuelanski predsednik Maduro, ispred čije palate je održan jedan od ovih protesta, objavio da će 30-dnevni plan za štednju struje pomoći zemlji da se izbori sa nestancima električne energije zbog kojih je takođe došlo do prestanka snabdevanja vodom i prekinute su komunikacije.

Navodi se da je Maduro tokom govora emitovanog na nacionalnoj televiziji upozorio da ne sme biti nikakvih nereda zbog nestanaka struje i poručio da "kolektivosi" i druge provladine organizacije treba da održavaju red u Venecueli.

Američka agencija navodi da tokom protesta na koje je pozvao opozicioni vođa Huan Gvaido u većini slučajeva nije bilo intervenicije policije, ali su se "kolektivosi" ponegde pojavljivali na motorima i pretili demonstrantima.

Izvor: RTS

VenecuelaMaduro
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva