:

:

TV Most

SAD

clock

Januar 23, 2023   9:44

0

128

Pucnjava u noćnom klubu u Luizijani, povređeno 12 osoba

Dvanaest osoba povređeno je u pucnjavi u noćnom klubu u Baton Ružu, saopštile su vlasti američke savezne države Luizijane.

Jedna od žrtava je u kritičnom stanju, navela je policija.

Niko još nije uhapšen zbog ovog incidenta u nedelju, ali policija sumnja da je napad u ranim jutarnjim satima bio "ciljan".

"Ovo nije bio slučajan čin nasilja, na osnovu preliminarnih podataka iz istrage. Smatramo da je ovo bio ciljani napad, gde je neko bio konkretna meta, a drugi su povređeni tom prilikom", saopštio je šef policije Baton Ruža Marfi Pol na konferenciji za novinare u nedelju popodne.

Tri policajca iz Baton Ruža, koja su bili u blizini kada se napad dogodila oko sat i po posle ponoći, intervenisala su u noćnom klubu "Dior Bar & Lounge" i ukazali su pomoć povređenima dok nisu stigle medicinske ekipe.

Policija u cilju istrage nije želela da saopšti koliko je napadača otvorilo vatru u noćnom klubu.

"Razumem interesovanje i sve koji žele informacije, ali trenutno ne mogu da dam informacije", rekao je Pol.

Gradonačelnica Baton Ruža, Šeron Veston Brum, koja se prošle nedelje u Vašingtonu sastala sa kolegama iz drugih većih američkih gradova, kako bi razgovarala o pitanju kriminaliteta, nazvala je pucnjavu "besmislenim činom nasilja koji neće proći bez odgovora".

"Nećemo se zaustaviti dok ne postignemo da se svi osećaju bezbedno i sprečimo pojedince da nesuglasice rešavaju oružjem", napisala je ona na Tviteru.

Iako se broj ubistava u Baton Ružu smanjio tokom 2022. godine u odnosu na godinu ranije, u glavnom gradu američke države Luizijane beleži se i dalje veliki broj krivičnih dela povezanih sa nasiljem.

U oktobru je u ranoj jutarnjoj pucnjavi u blizini kampusa Univerziteta Southern ranjeno devet osoba.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva