:

:

TV Most

clock

Maj 11, 2019   21:01

0

245

Pupovac: Cilj i mandat i širenje prostora slobode u Hrvatskoj

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac izjavio je u Vukovaru da cilj izborne kampanje te stranke za Evropski parlament nije samo da osvoji mandat, već i da prošire prostore slobode i da učine sve ono što Srbi čini Srbima u Hrvatskoj.

Nakon odavanja počasti u Spomen-parku Dudik u Vukovaru, u znak sećanja na ubijene žrtve od 1941. do 1943. godine, Pupovac je precizirao da to znači da SDSS želi da Srbima u Hrvatskoj obezbedi "pravo građanstva u Hrvatskoj, u javnom prostoru i u sredinama u kojima ljudi žive".

"Na taj način mislimo da snažimo Hrvatsku kao demokratsku zemlju", rekao je Pupovac, prenosi Hina.

Naglasio da su Srbi, gde god živeli, baštinici antifašističke tradicije.

"Tako će i biti. Nećemo da merimo ko je veći, a ko je manji. Mi smo sa svima kojima je smisao antifašizma na srcu i koji ga prepoznaju kao temelje Evrope 20. veka, ali i kao temelje Evrope i Hrvatske 21. veka. Sa svima ćemo na tome raditi, bilo da su Srbi, Hrvati ili druge narodnosti ili neke druge političke boje", naveo je Pupovac.

Komentarišući posetu hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović u sredu Macelju, Blajburgu i Hudoj Jami, gde su spomen-obeležja ustašama ubijenim po okončanju Drugog svetskog rata, Pupovac je rekao da nema ništa protiv toga da se ljudima koji su stradali kao nedužni, pripadali pobedničkim ili poraženim vojnim formacijama, iskaže počast, ali, prema njegovom mišljenju, postoji redosled radnji.

"Pobeda nad fašističkom koalicijom za svakoga, pa i za predsednicu Republike treba da bude na prvom mestu, a onda treba pronaći način da se pokaže pijetet prema žrtvama koje su stradale nakon Drugog svetskog rata, ali sa jasnom naznakom zašto i kako se to dogodilo", kaže Pupovac.

Izvor: Танјуг

PupovacHrvatska
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva