:

:

TV Most

clock

Jul 24, 2019   16:27

0

204

Pupovac: Dvojezične table pitanje za celu Hrvatsku

Predsednik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je danas da, kada je reč o postavljanju dvoježičnih tabli u Vukovaru, očekuje od svih, uključujući premijera i predsednicu Hrvatske, da se više angažuju protiv produbljivanja podela, netolerancije i nesprovođenja zakona.

"Mislim da je pogrešno razmišljati da je to stvar vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave i Grada Vukovara. To je stvar društva i hrvatske države, kao i politike uopšte. Bilo je od početka nepošteno celu stvar svaliti na Vukovar i tamošnje okolnosti", rekao je Pupovac, odgovarajući na pitanje da li misli da će Penava i Vukovar poštivati odluku Ustavnog suda da se u tom gradu postave dvojezične table.

On je dodao da Vukovaru u tom problemu treba pomoći kao što je to urađeno 1996. s mirnom reintegracijom, politikom obnove i poverenja.

Pupovac je naglasio da je jučerašnja sednica Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina za cilj imala da pokaže da ni gradonačelnik ni odbornici u Vukovaru nisu sami, a da je u tom pravcu išla i odluka Ustavnog suda, koji je odredio da prava srpske nacionalne manjine u tom gradu moraju da se unaprede.

Izvor: T a n j u g

Pupovac
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva