:

:

TV Most

clock

Maj 29, 2019   15:28

0

230

Pupovac: Hrvatska da smanji elemente ratne retorike

Predsednik Samostalne srpske demokratske stranke (SDSS) Milorad Pupovac rekao je danas, povodom izjave hrvatskog ministra odbrane Damira Krstičevića da će se "Oluja" dogoditi svakome ko uradi nešto loše Hrvatskoj, da takvu retoriku niko ne treba da koristi.

Kako je istakao Pupovac, Hrvatska bi toliko godina posle rata trebalo da smanji elemente ratne retorike i u komemorativnim praksama i u porukama predstavnika vojnih snaga i nacionalne odbrane i sigurnosti, prenela je Hina.

"Ne vidim ovoga trenutka da Hrvatskoj s bilo koje strane preti bilo koja vrsta vojne opasnosti, osim eventualno vlastitog srljanja u neke šire, globalne političke vojne programe i osim eventualno vlastite unutrašnje nestabilnosti, ali to više uopšte nije posao ministra Krstičevića", ocenio je Pupovac.

Niko ne treba da koristi takvu retoriku jer ratovima koje smo prošli i koji su završili dramatično i tragično treba pronaći drugačiji pristup, rekao je Pupovac, dodajući da "iskustvo ratova iz devedesetih nije najsjajnije i nije nešto što dugo treba održavati u nacionalnoj memoriji bilo Hrvata, bilo Srba".

Upitan koga bi podržao za predsednika, Zorana Milanovića ili Kolindu Grabar-Kitarović, Pupovac kaže da nije realno da se u prvom krugu predsedničkih izbora levo liberalna scena okupi oko jednog kandidata.

Pupovac nije hteo da odgovori na pitanje ko mu je bliži - Milanović ili Grabar-Kitarović, navodeći da se političar to "nikada ne pita".

"To je nešto što je stvar ličnog izbora, kao i odluka stranačkih tela i rukovodstva", rekao je on.

SDSS smatra da je "vreme da na hrvatskoj političkoj sceni dođe do grupacije manjih levih stranaka koje će uneti novi red i nove vetrove", zaključio je Pupovac.

Izvor: Танјуг

PupovacHrvatska
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva