:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Jul 02, 2020   19:47

0

84

Pupovac: Ne tražimo glasove, već više slobode

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac u finišu predizborne kampanje uoči parlamentarnih izbora u Hrvatskoj u nedelju 5. jula poručio je da ta stranka u kampanji nije tražila glasove, već više slobode, tolerancije i jednakosti.

"Naša kampanja nije bila kampanja za glasove, naša kampanja nije bila kampanja protiv političkih protivinika. Naša kampanja je bila kampanja za više slobode, tolerancije i jednakosti u Hrvatskoj. i tako će biti i ubuduće", rekao je Pupovac na poslednjoj konferenciji za novinare SDSS-a uoči nedeljnih izbora.
Dodao je da će to raditi bez obzira što na mnogim izbornim listama ima onih koji ih, kako je rekao, slikaju kao neprijatelje zemlje.
"Za nas su izbori prilika da širimo granice slobode u Hrvatskoj, ne samo za pripadnike srpske zajednice, nego za sve nas koji živimo u Hrvatskoj, i to zbog toga što bi Hrvatsku mnogi hteli učiniti manjom nego što ona jeste. A čine je svojim velikim domoljubljem, svojom velikom ljubavi prema Hrvatskoj u kojoj je srce malo, a ne široko i veliko", poručio je Pupovac.
Žao mu je, kazao je, što se kampanja približila svojem kraju, a da u njoj nije bilo nijedne ozbiljne poruke ili rasprave o tome šta Hrvatskoj treba i koji su joj prioriteti.
Poručio je da su SDSS-ovi kandidati i on sami sebi zadali tu vrstu zadatka o širenju sloboda u Hrvatskoj.
"Bez obzira što nakon ove kampanje nismo izašli ni mi, niti naši birači, s osećajem više slobode, nego više brige oko te slobode, mi sigurno nećemo prestati da se borimo za nju. To vidimo kao svetu dužnost patriotizma kako ga mi razumemo, duga prema zemlji, duga prema domovini", kazao je Pupovac.
Dodao je da SDSS čeka teško razdoblje u Saboru i van njega, te da je uveren da ovi izbori neće doneti bolje, već će "zadržati staro i lošije".
On je poručio da bi voleo da pametni ljudi u Hrvatskoj nakon izbora odluče da naprave bolje poteze od onih što su ih doneli izbori.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva