:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Septembar 27, 2023   10:40

0

98

Pupovac: Strahujem od eskalacije sukoba na KiM, potreban čvrst stav međunarodnih predstavnika

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) i Srpskog narodnog veća Milorad Pupovac izjavio je da strahuje od eskalacije sukoba na Kosovu i Metohiji i da bi, kako ističe, međunarodni predstavnici, umesto da insistiraju na pregovorima i rešenjima, trebalo da zauzmu čvrst stav da ne sme biti nikakvih jednostranih nasilnih akcija.

"Strahujem od eskalacije, to se nije smelo dogoditi. Bojim se da je to rezultat 'mnogo babica, a loš porođaj'. Babica ima više, a nažalost ni oni koji bi trebalo da odlučnije kažu šta treba uraditi da se takva vrsta sukoba sa smrtnim ishodima ne događa", naveo je Pupovac.

Istakao je da se previše sve razvlači i previše okleva, previše se, kaže, pregovara, usuglašava, donosi dokumenata čija snaga ostaje mrtvo slovo na papiru.

"Neophodno je da međunarodni posrednici i zajednica zauzmu čvrst stav da nikakvih jednostranih i nasilnih akcija ne sme biti, nego da se mora razgovarati dok se ne dođe do rešenja", naveo je Pupovac gostujući sinoć na zagrebačkoj N1 tv.

O odnosima Srbije i Hrvatske, Pupovac kaže da oni nisu onakvi kakvi bi mogli da budu. "U Hrvatsku i Srbiju se vratila retorika konflikta, sukobljavanja i neokonzervativizma. Situacija se poslednjih godina smirila. Odnosi između Hrvatske i Srbije nisu onakvi kakvi bi mogli biti, ali prestale su neke aktivnosti", naveo je Pupovac.

Na pitanje da li je zadovoljan onim što je Vlada učinila za Srbe u Hrvatskoj, Pupovac, lider SDSS koja učestvuje u vlasti i podržava Vladu premijera Andreja Plenkovića, je rekao: "Ni sam ne pamtim sve pa ne mogu očekivati da to pamte i drugi. Živimo od danas do sutra, ali kad pogledamo malo bolje kako je bilo od 2013. pa do 2019. bilo je žestoko".

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva