:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Februar 18, 2016   12:05

0

243

Pupovac: Hrvatska se kreće unazad!

"Sve se to onda zove domoljublje", rekao je Pupovac istakavši da se tako žele postići promene društvenih i političkih vrednosti.

On je, u razgovoru za ljubljansko "Delo", opisao stanje političkih duhova u Hrvatskoj kao vrstu konzervativno-nacionalističke revolucije kojoj se suprotstavlja drugi politički blok, prenela je Hina.

"Umesto prema napred, Hrvatska ide prema natrag. Nova garnitura, koja je tvrdila da je njen program ekonomija, a ne ideološki sporovi, ne samo da produbljuje te sporove nego sve više nastoji da nam nametne ideološko, nacionalno i potpuno jednoumlje", naveo je Pupovac.

On je istakao da je cilj konzervativno-nacionalnog bloka da državom zavladaju "nacionalne emocije i stranački kadrovi".

"Antifašizam se kriminalizuje i javno napada, a fašizam se mirno toleriše ili se rehabilituje. Mislim da se Tuđman, uprkos odgovornosti i njegovoj politici, okreće u grobu zbog takvog odnosa prema tradiciji, te savremenom antifašizmu i njegovim vrednostima", naveo je Pupovac.

Povodom njegove izjave u Saboru da je na delu verbalni građanski rat, Pupovac je rekao da su "nacionalisti, radikalni i klerikalni konzervativci", nakon dolaska "socijaldemokratskih" snaga na vlast, pokrenuli "konzervativno-nacionalističku kampanju" koja je ljude podelila u dva tabora što je sada dodatno eskaliralo.

Međutim, kako je rekao, otpor "građanskih i socijaldemokratskih" snaga je jak.

"Te skupine ne dopuštaju da se uništavaju njihove političke ideje i institucije. Njihov otpor i otpor brojnih građana protiv nacionalno - konzervativne restauracije je dosta jak. To vodi u verbalni rat", zaključio Pupovac.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva