:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Oktobar 26, 2020   13:22

0

91

Pušten u saobraćaj novi most preko Ljuboviđe

Na putu Gračanica - Ljubovija, danas je pušten u saobraćaj novi most preko reke Ljuboviđe, na mestu starog koji je srušen u junskim poplavama.

 

Stari most je tokom junskih poplava teško oštećen izlivanjem reke, nakon čega je porušen, a sada je na istom mestu izgrađen novi, čija je izgradnja koštala 60,4 miliona dinara, saopštili su Putevi Srbije.
Potpredsednica vlade i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović, koja je pre nekoliko meseci obišla srušeni most, istakla je da su radovi završeni i pre planiranog roka.
"U julu smo građanima Ljubovije obećali da će novi most biti sagrađen do kraja ove godine, ali je ipak, sve završeno za samo četiri meseca, od projektne dokumentacije do izvođenja i od danas je most u saobraćaju", rekla je Mihajlović, a saopštili Putevi Srbije.
Ona je navela da most mnogo znači građanima tog kraja i da je zato važno što je maksimalno iskorišćena građevinska sezona i radovi završeni pre zime.
Radove su izveli Preduzeće za puteve Valjevo i "Vest -gradnja" iz Šapca, kao podizvođač.
Za vreme radova na izgradnji mosta, drumski saobraćaj bio je izmešten na alternativni pravac, privremenu devijaciju puta sa privremenim prelazom preko reke u neposrednoj blizini porušenog mosta.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva