:

:

TV Most

Foto: Ministarstvo odbrane

clock

Novembar 29, 2023   7:51

0

57

Putevi u većem delu zemlje prohodni, problemi sa strujom u planinskim mestima

Putevi u većem delu zemlje su prohodni, a problema sa strujom još ima u nekim planinskim mestima. Vanredna situacija je u Babušnici, Novoj Varoši, Crnoj Travi, delovima Vranja i u Knjaževcu. Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni.

Vanredna situacija je u Babušnici, Novoj Varoši, Crnoj Travi, delovima Vranja i u Knjaževcu. 

U Crnoj Travi ima oko osamdeset centimetara snega. U većinu mesta je stigla struja, ali ima po neko udaljeno domaćinstvo koje je još bez električne energije.

Putevi se čiste, ali čišćenje ide otežano jer je sneg težak i mokar. Angažovano je dosta mehanizacije, a čisti se po prioritetu – najpre putevi do mahala u kojima ljudi žive.

U opštini Svrljig sinoć je skoro sasvim normalizovano snabdevanje strujom i u preostalih sedam sela koja je nisu imala protrekla četiri dana.

Radnici kruševačke Elektrodistribucije uspeli su da saniraju kvarove u Rasinskom okrugu.

Proteklih dana bilo je najviše problema u snabdevanju strujom u ivanjičkom kraju, gde su još uvek neprohodni neki seoski putevi na Goliji, na kojoj ima pola metra snega, i Javoru. Na terenu su ekipe Crvenog krsta, jer je u planu da se najugroženijim domaćinstvima dostave paketi sa hranom, sredstvima za higijenu, toplom odećom i obućom.

Zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima, upozorava JP "Putevi Srbije".

Putevi su uglavnom prohodni, uključujući prilaze planinskim centrima, ali savetuje se oprez zbog snega kojeg ima na pojedinim deonicama.

Neprohodni su putni pravci trećeg prioriteta: Kraj deonice puta u izgradnji - Negosavlje, Sastav Reka - Strezimirovci, Odvraćenica - Preko Brdo i Raška - Kuti - Odvraćenica.

Raščićeni su svi putni pravci u potkopaoničkom kraju, osim do zaseoka Cvetkovići u Krivoj Reci, što se očekuje tokom dana.

JP "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva