:

:

TV Most

Foto: kremlin.ru

clock

Maj 08, 2022   13:43

0

123

Putin čestitao Dan pobede liderima i građanima DNR, LNR, kao i narodima Ukrajine i Gruzije

Ruski predsednik Vladimir Putin čestitao je 77. godišnjicu pobede u Velikom otadžbinskom ratu liderima i građanima samoproglašenih Donjecke i Luganske Narodne Republike (DNR/LNR), kao i narodima Ukrajine i Gruzije.

Čestitku je uputio i liderima i građanima Azerbejdžana, Jermenije, Belorusije, Kazahstana, Kirgizije, Moldavije, Tadžikistana, Turkmenistana, Uzbekistana, Abhazije, Južne Osetije i istakao da se na Dan pobede odaje počast vojnicima i snagma u pozadini koji su slomili nacizam, piše Izvestija.

Predsednik Rrusije je pozvao na sprečavanje oživljavanja nacizma i očuvanje istine o ratu.

„Danas je zajednička dužnost da sprečimo oživljavanje nacizma, koji je doneo toliko patnje ljudima iz različitih zemalja. Neophodno je sačuvati i preneti potomstvu istinu o događajima iz ratnih godina, zajedničkim duhovnim vrednostima i tradiciji bratskog prijateljstva", istakao je Putin.

U čestitki predsednicima samoproglašenih LNR i DNR, Putin je istakao da se vojnici koji učestvuju u, kako je naveo, "specijalnoj operaciji bore da oslobode svoju rodnu zemlju od nacističke prljavštine, baš kao i naši preci". Izrazio je uverenje da će, kako je istakao, "kao i 1945. godine, pobeda biti naša".

U poruci upućenoj veteranima Velikog otadžbinskog rata i građanima Ukrajine, predsednik Rusije je istakao neprihvatljivost osvete ideoloških naslednika onih koji su poraženi u Velikom otadžbinskom ratu.

Izvor: T a n j u g

Vladimir PutinDan pobede
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva