:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Maj 08, 2021   13:24

0

119

Putin čestitao Dan pobede nad fašizmom

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, 9. maj, liderima članica Zajednice nezavisnih država (ZND), republika nekadašnjeg Sovjetkog Saveza, kao i predsednicima Abhazije i Osetije, i građanima Gruzije i Ukrajine, uz poruku da se ne sme dozvoliti prekrajanje istorije.

 

Kako je saopšteno danas u Moskvi, Putin je čestitao je 76. godišnjicu pobede Sovjetskog Saveza (nad fašizmom) u Velikom otadžbinskom ratu, liderima i narodima Azerbejdžana, Jermenije, Belorusije, Kazahstana, Kirgistana, Moldavije, Tadžikistana, Turkmenistana, Uzbekistana, Abhazije i Južne Osetije, kao i narodima Gruzije i Ukrajine.

"Danas imamo moralnu obavezu da pažljivo negujemo sećanja na te teške godine i da naša sećanja predamo novim naraštajima. Zajednički se moramo odupreti pokušajima da se prekraja i falsifikuje istorija, revidira ishod Drugog svetskog rata i opravdavaju gnusni zločini koje su činili nacisti i njihovi saradnici", poručio je predsednik Putin, navodi se u saopštenju Kremlja.

Putin je izrazio uverenje da će "tradicija bratskog prijateljstva i uzajamne privrženosti, koja je opstala i u ratnim iskušenjima, ostati čvrst temelj konstruktivnih dobrosusedskih odnosa između zemalja članica i njihovih naroda", prenosi Tas.

Ruski predsednik je izrazio zahvalnost ratnim veteranima i sovjetskim radnicima i poželeo im dobro zdravlje i dugovečnost.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva