:

:

TV Most

Foto: kremlin.ru

clock

Decembar 17, 2019   17:43

0

231

Putin i Erdogan razgovarali o Siriji i Libiji

Situacija u Siriji i Libiji bila je u fokusu današnjeg telefonskog razgovora predsednika Turske i Rusije, Redžepa Tajipa Erdogana i Vladimira Putina.

Predsednik Rusije i njegov turski kolega razgovaraće o ponudi Ankare da pruži vojnu podršku međunarodno priznatoj vladi Libije tokom razgovora u Turskoj sledećeg meseca.

Predsednik Rusije i njegov turski kolega razgovaraće o ponudi Ankare da pruži vojnu podršku vladi Libije tokom razgovora u Turskoj sledećeg meseca.

Turska je saopštila da može da pošalje vojnu podršku Libiji ako to zatraži vlada Fajeza al-Seradža, ali je turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu rekao da takav zahtev još nije upućen Turskoj.

Pres sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov je najavio da će se Putin i Erdogan sastati početkom januara, kada će u Turskoj biti pušten gasovod "Turski tok". On je dodao da se drugi kontakti ili posete za sada ne očekuju, ali da se mogu brzo uvrstiti u agendu.

"Rusija ... podržava sve napore i pojedine zemlje u cilju pronalaženja rešenja za (libijsku) krizu", izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Izvor: Танјуг

PutinLibijaSirijaErdogan
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva