:

:

TV Most

clock

Mart 21, 2023   17:51

0

102

Putin: Ideje kineskog mirovnog plana za Ukrajinu mogu se koristiti kao rešenje

Mnoge ideje iz kineskog mirovnog plana za Ukrajinu mogu se koristiti kao osnova za rešenje, kada i Zapad i Kijev budu spremni, saopštio je danas ruski predsednik Vladimir Putin posle razgovora sa kineskim predsednikom Si Đinpingom.

"Smatramo da su mnoge odredbe mirovnog plana koji je Kina iznela u skladu sa pristupom Rusije i da se mogu koristiti kao osnova za mirovno rešenje, kada Zapad i Kijev budu spremni", rekao je Putin, prenosi TASS.

Istovremeno je napomenuo da na drugoj strani "za sada nema takve spremnosti" i da se  Zapad bori u Ukrajini „do poslednjeg Ukrajinca”.

Putin i Si su istakli danas da je "odgovoran dijalog" najbolji način za stabilno rešavanje ukrajinske krize, preneli su kineski državni mediji.

Prema izveštaju, ruska strana je ponovo potvrdila svoju posvećenost obnavljanju mirovnih pregovora što je pre moguće, nakon završetka razgovora Sija i Putina u Moskvi.

Dve strane su istakle da se za rešavanje ukrajinske krize moraju poštovati "legitimni bezbednosni problemi" svih zemalja, prenose kineski državni mediji.

Kineski predsednik je saopštio da Peking ima "nepristrasan stav" o sukobu u Ukrajini i da podržava mir i dijalog, prenela je agencija RIA Novosti.

Izvor: T a n j u g

PutinUkrajinaRusijaratKina
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva