:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Maj 16, 2022   16:49

0

41

Putin: Moskva će preduzeti mere kao odgovor na širenje NATO

Moskva će preduzeti mere kao odgovor na širenje vojne infrastrukture NATO na teritoriju Finske i Švedske, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin.

 

"Širenje vojne infrastrukture na tu teritoriju (Finske i Švedske) nesumnjivo će pokrenuti našu kontrareakciju", rekao je Putin na samitu država članica Organizacije Ugovora o kolektivnoj bezbednosti (CSTO) u Kremlju, preneo je Tas.

Prema njegovim rečima, reakcija će zavisiti od prirode pretnji.

"Pored ove beskrajne ekspanzionisticke politike, Severnoatlantska alijansa, takođe, izlazi iz okvira svoje geografske odrednice, van okvira evroatlantskog regiona i nastoji da se sve aktivnije uključi u međunarodna pitanja i kontroliše međunarodnu situaciju sa stanovišta bezbednosti i utiče na njih u drugim regionima sveta i to ne na najbolji način", naglasio je ruski lider.

On je naveo da će to nesumnjivo zahtevati dodatnu pažnju Rusije.

Širenje NATO na Finsku i Švedsku ne predstavlja direktnu pretnju za Moskvu, jer Rusija nema problema sa tim zemljama, istakao je Putin.

"Što se tiče proširenja (NATO), posebno prijemom novih članica, Finske i Švedske, Rusija nema problema sa tim državama", kazao je Putin. Zato ekspanzija NATO prijemom te dve zemlje ne stvara neposrednu opasnost za Rusiju, precizirao je on.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva