:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Februar 22, 2022   19:05

0

157

Putin: Na Krimu se izjasnio narod, na Kosovu parlament

Situacija u Ukrajini će se smatrati rešenom nakon priznavanja rezultata referenduma o Krimu, posle kojeg je taj region pripojen Rusiji, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin, uporedivši situaciju sa Kosovom i Metohijom.

"Prva stvar koju svi treba da urade jeste da priznaju volju naroda koji živi u Sevastopolju i na Krimu. O tome sam mnogo puta govorio i ponovo ću naglasiti: Po čemu je ovo gore od onoga što se desilo na Kosovu? Ni po čemu, samo je tamo odluku doneo parlament, a ovde na nacionalnom referendumu", objasnio je Putin, a preneo Sputnjik.

On je zapitao "šta bi trebalo da se desi sa obe strane ili sa strane Kijeva da se, po našem mišljenju, situacija u dugoročnoj istorijskoj perspektivi smatra rešenom, kako bismo živeli u miru".

"Otkriću vam ovu strašnu tajnu - uostalom, tu nema ničeg tajnog. Prvo što svi treba da urade je da priznaju volju ljudi koji žive u Sevastopolju i na Krimu", naglasio je ruski predsednik.

Prema njegovim rečima, Rusija je razgovarala "o ovim pitanjima tokom višesatnih pregovora i sastanaka sa njenim evropskim partnerima".

"Da, i sa Amerikancima smo takođe više puta razgovarali o tome. Demokratije moraju da priznaju odluku stanovnika Krima i Sevastopolja da se ponovo ujedine sa Rusijom", dodao je on.

On je rekao da se odluka naroda sa Krima mora poštovati.

"Niko nije mogao ni puškom ni bajonetima da tera ljude na birališta. Oni su došli dobrovoljno i doneli svoju odluku da se ponovo ujedine sa Rusijom. I ta odluka se mora poštovati. To je najviši oblik demokratije - referendum", istakao je Putin.

Izvor: T a n j u g

Vladimir PutinKrimKosovo i Metohija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva