:

:

TV Most

clock

Oktobar 02, 2019   19:11

0

159

Putin: Nisam oduševljen govorom Grete Tunberg

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da ne deli entuzijazam u vezi sa govorom švedske aktivistkinje za očuvanje životne sredine Grete Tuberg u Ujedinjenim nacijama i osudio korišćenje dece i tinejdžera radi ostvarivanja tuđih interesa.

"Možda ću vas razocarati, ali ne delim entuzijazam zbog govora Grete Tunberg", rekao je Putin na Ruskoj energetskoj nedelji.

On je ocenio da je dobro da tinejdžeri i mladi usredsrede pažnju na probleme današnjice, uključujući zaštitu životne sredine, prenosi TAS S.

"Međutim, kada se deca i tinejdžeri koriste radi nečijeg interesa, to je vredno osude", poručio je ruski predsednik.

Putin smatra da niko nije objasnio Tunberg da je moderan svet složen i različit i da ljudi u Africi i mnogim azijskim zemljama žele da žive u zemljama koje su bogate, kao što je Švedska, navodi Rojters.

"Siguran sam da je Greta veoma ljubazna i iskrena devojčica, ali odrasli moraju da učine sve što mogu da ne dovode tinejdžere i decu u ekstremne situacije", rekao je Putin.

Tunberg je na Samitu UN u NJujorku uputila prekor svetskim liderima zbog toga što nisu uspeli da savladaju problem klimatskih promena.

"Kako se usuđujete? Ukrali ste moje snove", poručila je u UN 16. godišnja devojčica koja je pre više od godinu dana započela proteste ispred švedskog parlamenta, a što je kulminiralo globalnim protestima protiv klimatskih promena.

Izvor: Танјуг

Putin
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva