:

:

TV Most

Foto: RTS

clock

Januar 23, 2019   17:47

0

119

Putin: Odnosi Rusije i Turske sve bolji

Ruski predsednik Vladimir Putin smatra da je poboljšanje rusko-turskih odnosa lično postignuće turskog predsednika Tajipa Erdogana, koji, kako je naglasio, ulaže veliki trud i energiju kako bi ti odnosi bili bolji.

Putin je tokom današnjih razgovora sa turskim predsednikom izjavio i da su njihovi, sada već redovni sastanci, dali pozitivne rezultate u odnosima dve države, prenosi Tas.

On je naveo konkretne podatke koji pokazuju da je međusobna trgovinska razmena Turske i Rusije za 10 meseci 2018. godine premašila ukupnu razmenu u 2017.godine.

Putin je neveo i da je broj ruskih turista koji su posetili Tursku u prošloj godini porastao za 30 odsto i dostigao šest miliona, što je, po njemu, dobar pokazatelj da građani dve države primećuju pozitivne promene u odnosima Turske i Rusije.

Ruski predsednik je dodao da dve zemlje nastavljaju sa implementacijom glavnih bilateralnih projekata, da intenzivno sarađuju na regionalnim bezbednosnim pitanjima i na traženju rešenja za sirijsku krizu, prenosi agencija.

Predsednik Erdogan se tokom prvog ovogodišnjeg sastanaka sa Putinom složio da dobri odnosi između Rusije i Turske imaju povoljan uticaj na bezbednost na Bliskom istoku i najavio da će se njihova saradnja u mnogim sferama, uključujući vojnu, kulturnu i privrednu, dalje razvijati.

Ruski predsednik je na samom početku sastanka sa turskim predsednikom izrazio saučešće Erdoganu povodom tragične smrti turskih državljana u nesreći brodova tokom transporta u vodama Crnog mora, prenosi Tas.

Izvor: RTS

Vladimir PutinTajip Erdogan
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva