:

:

TV Most

Foto: T a n j u g/AP

clock

April 02, 2022   17:04

0

146

Putin: Pritisci Zapada jačaju integraciju Moskve i Minska

Ruski predsednik Vladimir Putin ocenio je da se Rusija i Belorusija suočavaju sa spoljnim pritiskom bez presedana i istakao da najbolji odgovor na, kako je naveo, "neprijateljske akcije" treba da bude jačanje integracija.

Putin je, u čestitki Belorusiji povodom Dana jedinstva naroda Belorusije i Rusije, istakao da su u poslednje vreme Moskva i Minsk suočeni sa nezabeleženim spoljnim pritiskom.

"Siguran sam da najbolji odgovor na neprijateljske akcije jednog broja država treba da bude svestrano jačanje rusko-beloruskih veza, jačanje uzajamno korisnih integracionih procesa i bilateralna saradnja u svim oblastima“, istakao je ruski lider u čestitki, prenosi RIA Novosti.

Putin je dodao da je posebno važna koordinacija napora na međunarodnoj sceni i jačanje odbrambenog potencijala Rusije i Belorusije.

Kako je saopštila pres-služba Ambasade Rusije u Belorusiji, ruski ambasador Boris Grizlov pročitao je Putinovu čestitku na svečanom obeležavanju Dana jedinstva naroda Belorusije i Rusije, u Boljšoj teatru za operu i balet u Minsku.

Izvor: T a n j u g

PutinRusijaBelorusija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva