:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Jun 16, 2021   18:14

0

143

Putin: Razgovori bili uspešni

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas, nakon samita sa američkim kolegom Džoom Bajdenom da su razgovori bili dobri i da nisu imali neprijateljsku prirodu.

On je na konferenciji za novinare rekao da su razgovori bili čak i konstruktivni i da su obe strane pokazale spremnost da razumeju jedna drugu.

Takođe, rekao je Putin, Bajden se složio da dve strane započnu pregovore o sajber bezbednosti, a nakon nedavnih hakerskih napada na velike korporacije.

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da se tokom razgovora sa američkim kolegom Džoom Bajdenom složio da se ruski i američki ambasadori u SAD, odnosno Rusiji, vrate na svoja radna mesta.

Ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov i američki u Rusiji Džon Saliven pre nekoliko meseci vraćeni su na konsuiltacije u matične zemlje zbog visokih tenzija između SAD i Rusije, prenosi Gardijan.

"Bajden i ja smo se složili da ambasadori treba da se vrate na svoja radna mesta i nastave svoje diplomatske aktivnosti", rekao je Putin na konferenciji za novinare.

Putin je najavio i početak konsultacija na diplomatskom nivou između ruskog Ministarstva spoljnih poslova i Stejt Departmenta o čitavom nizu pitanja.

"Između ostalog, dogovorili smo se da Ministarstvo spoljnih poslova Ruske Federacije i Stejt Department na diplomatskom nivou započnu konsultacije o čitavom nizu pitanja. Mnogo je tema koje su se nakupile. Ja smatram da obe strane, uključujući i američku, nameravaju da tragaju za rešenjima", rekao je predsednik Putin, prenosi TASS.

Putin: Bajden je drugačiji od Trampa

Ruski predsednik Vladimir Putin opisao je američkog kolegu Džooa Bajdena kao iskusnog državnika "veoma drugačijeg" od prethodnika Donalda Trampa.

On je na konferenciji za novinare nakon održanog samita sa Bajdenom.

"On je veoma drugačiji od predsednika Trampa", rekao je Putin, prenosi Gardijan.

Putin i Tramp sastali su se 2018. godine u Helsinkiju i tada je Tramp na zajedničkoj konferenciji za novinare stao na stranu ruskog lidera povodom mešanja u predsedničke izbore 2016. godine, što je izazvalo osudu u SAD, ali i u međunarodnoj zajednici.

Putin: Bajden objasnio izjavu o ubici u telefonskom razgovor

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da je američki predsednik Džo Bajden još u telefonskom razgovoru objasnio svoju izjavu o „ubici“.

Ruski lider je dodao da je zadovoljan tim objašnjenjima, prenosi Tass.

Putin je, nakon razgovora sa američkim liderom u Ženevi, tako odgovorio na pitanje novinara da li su predsednici uspeli da se objasne o Bajdenovim oštrim primedbama na račun ruskog predsednika.

"Što se tiče oštrih izjava: šta reći, svi znamo te izjave. Posle toga me je pozvao predsednik Bajden, objasnili smo se. Zadovoljan sam tim objašnjenjima", rekao je Putin.

Ranije je Bajden na pitanje medija da li svog ruskog kolegu smatra "ubicom" odgovorio potvrdno.

Takođe je rekao da će Putin "odgovarati" za navodno mešanje u američke izbore.

Portparolka Bele kuće Džen Psaki odbila je da pojasni da li su Bajdenove reči o Putinu "metafora".

Putin je Bajdenu ranije, komentarišući njegovu izjavu, poželeo dobro zdravlje i istakao da je ocenjivanje drugih ljudi kao gledanje u ogledalo.

Izvor: T a n j u g

Vladimir PutinDžo BAjdenSADRusija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva