:

:

TV Most

clock

Maj 30, 2020   16:08

0

188

Putin: Rusija mora da zauzme stav povodom istupanja SAD iz Sporazuma o otvorenom nebu

Rusija mora da odredi konačan stav po pitanju povlačenja Sjedinjenih Država iz Sporazuma o otvorenom nebu, izjavio je predsednik Vladmir Putin tokom onlajn sastanka Saveta bezbednosti Rusije.

Osim toga, ruski predsednik Vladimir Putin je istakao i da novi START uskoro ističe, ali da ozbiljnijih razgovora sa SAD po tom pitanju nema.

Sporazum o kontroli strateškog naoružanja je važan ne samo za Rusiju, nego i za čitav svet, rekao je Putin i napomenuo da je važno da dve zemlje razgovaraju o ovoj temi, prenosi TAS.

Američki predsednik Donald Tramp je 21. maja najavio da Vašington namerava da se povuče iz Sporazuma o otvorenom nebu, koji državama potpisnicama dozvoljava da jedne drugima međusobno nadgledaju letove kako bi potvrdile da su u skladu sa sporazumima o kontroli naoružanja.

Državni sekretar Majkl Pompeo je kasnije dodao da će se povlačenje dogoditi u periodu od narednih šest meseci. Kao razlog za ovakvu odluku vlasti SAD su navele navodno kršenje sporazuma od strane Rusije, koja je negirala ove otpužbe.

Izvor: Танјуг

PutinSADRusijaSporazum o otvorenom nebu
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva