:

:

TV Most

clock

Novembar 21, 2023   10:36

0

63

Putin: Rusija posvećena ljudskim pravima uprkos duplim standardima Zapada

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da Zapad koristi doktrinu ljudskih prava da uništi suverenitet drugih država.

"Želeo bih da istaknem da je trenutna humanitarna kriza rezultat konstantnih pokušaja kolektivnog Zapada da unište suverenitet ostalih i osiguraju sopstvenu dominaciju", rekao je Putin na moskovskoj konferenciji povodom obeležavanja 75. godišnjice usvajanja Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima, prenosi Taš. Dodao je da Rusija ostaje posvećena ljudskim pravima uprkos duplim standardima Zapada što je primoralo Moskvu da se odrekne članstva u nekoliko međunarodnih organizacija.

Prema rečima ruskog lidera, Savet Ujedinjenih nacija za ljudska prava, Savet Evrope i druge internacionalne institucije su pokazale političke predrasude prema Rusiji od izbijanja konflikta u Donbasu i Novorusiji.

"Uzimajući u obzir stav Zapada prema Rusiji, naša zemlja je bila prinuđena da se povuče iz međunarodnih organizacija, ali nastavlja da ispunjava svoje obaveze u sferi ljudskih prava", rekao je Putin.

Izvor: T a n j u g; Foto: Sputnik/AP

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva